Het werkgebied van de dierenambulances

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe de verdeling van het verzorgingsgebeid is over de twee beschikbare dierenambulances. De hulpverlening kan het snelst gerealiseerd worden als u met de juiste dierenambulance contact op neemt.

werkgebied dierenambulance de heuvelrug

 

Werkwijze Dierenambulance

We merken regelmatig dat er nog heel wat mensen zijn die niet weten hoe wij als dierenambulance werken. Misschien hebt u in het verleden wel eens gekeken naar de serie over dierenambulances op tv. Die serie gaf een beeld van een ambulance die werkzaam is in een overwegend stedelijk gebied. Omdat daar verschillende ambulances rijden, werkt men er met een centrale post om de oproepen over de deelnemende ambulances te verdelen.

Stichting Dierenambulance De Heuvelrug beschikt over twee ambulances en in ons overwegend landelijke gebied ligt het aantal oproepen aanzienlijk lager dan in de stad. We spreken dan over nul tot vijf oproepen per etmaal. Daarom hebben wij gekozen voor direct contact tussen de melder en de dienstdoende chauffeur van de dierenambulance. Dit geeft de chauffeurs de mogelijkheid om van huis uit te werken. De ambulance en de mobiele telefoon gaan altijd mee naar huis. Op deze manier heeft de chauffeur de gelegenheid om tussen oproepen door nog iets voor zichzelf te doen.

De diensten lopen van 09:00 uur 's ochtends tot de volgende dag 09:00 uur (24-uurs dienst). Omdat de werkzaamheden als chauffeur op de dierenambulance niet altijd even makkelijk te combineren zijn met werk of andere verplichtingen komt het voor dat er wel eens een 12-uurs dienst wordt gedraaid. Deze 12-uurs dienst loopt van 09:00 uur tot 21:00 uur of van 21:00 uur tot 09:00 uur. Afhankelijk van de tijd die de chauffeurs beschikbaar zijn, roostert de planner ze ieder maand in. De minimale inzet van een chauffeur is 48 uur per maand. Dat kan 2x een 24-uurs dienst zijn, maar ook 4x een dag- en/of nachtdienst van elk 12 uur. De meeste chauffeurs draaien meer dan de minimale inzet.

Een nacht- of 24-uurs dienst betekent´s nachts slapen met de telefoon naast het bed. ´s Nachts rijden we alleen voor spoedgevallen. Dit komt in de praktijk neer op aangereden, nog levende dieren. In alle andere gevallen wordt de actie uitgesteld tot de volgende morgen.

 

Prijzen

 

 

Dag

Nacht

Per uur extra

 Rit binnen regio

 € 30

 € 40

 

 Rit buiten regio

 € 40

 € 50

 

 Taxirit

 € 30

 € 40

 € 10